Mindfulness elvonulások

2019. május 25-30.                 Csopak, Park Villa

2019. augusztus 17-22.         Pannonhalma, Szent Jakab Vendégház

 

Az MBCT tanárképzéshez kapcsolódva két mindfulness tanárok által vezetett csendes elvonulást is szervezünk. Az elvonulások felépítése és tartalma megfelel az Oxford Mindfulness Center illetve a Center For Mindfulness MBCT / MBSR képzésében kötelezően előírt minimum 5 napos, csendes, tanár által vezetett mindfulness elvonulás kritériumainak. (Megfelelnek az MBCT tanárképzés 3. moduljának.)

Ezek programok nyitottak, nem csak a tanárképzés részvevői számára szólnak. Szeretettel várunk mindenkit, aki mindfulness tanfolyamon, képzésen vagy más típusú hagyományos csendes elvonuláson már részt vett korábban. 

Részletes információ letölthető innen.

   


A regisztráció 2018. május 31-én elindult

2018.06.15. után már csak várólistára tudjuk venni az egyéb szakember jelentkezőket. Klinikai szakpszichológusok és pszichiáterek jelentkezését továbbra is fogadjuk, ameddig tart a létszámkeret. 

MBCT-tanárképzés az Oxford Mindfulness Centre oktatóinak vezetésével

Képzők: Melanie Fennel, PhD, Antonia Sumbundu, PhD

Első képzési fázis: 2018. október 3-7.


Válaszd az eredeti és valódi MBCT-tanárképzést!

2014–16 között zajlott az első magyarországi MBCT-tanárképzés, melynek első fázisát Dr. Perczel Forintos Dóra vezetésével a Semmelweiss Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszéke és Fazekas Gábor közösen, a képzés második fázisát pedig Fazekas Gábor mindfulness-tanár szervezte. Ez a mostani MBCT-tanárképzés formáját és tartalmát tekintve megegyezik az első magyarországi MBCT-tanárképzéssel. A képzést vezető szakemberek személye változatlanul Melanie Fennel, PhD (Oxford Mindfulness Centre), Antonia Sumbundu, PhD (Centre for Mindfulness Copenhagen). Így újra lehetőség nyílik hazánkban az MBCT elsajátítására saját élmény, gyakorlati fázis és elméleti képzés, illetve tanárképző fázis kereteiben. Ez a képzés Magyarországon egyedülálló módon nemzetközileg is elismert, megfelel a brit mindfulness-ernyőszervezet Good Practice Guidlines-ának, amit hazánk szakmai szervezete változtatás nélkül vett át. A képző trénekre vonatkozó elvárásokat itt, a mindfulness-tanárokkal szembeni követelményeket pedig itt lett megtekinteni.

Az MBCT-tanárképzés részletes leírását innen lehet letölteni.

 

Képzési fázisok tervezett dátumai

1)  2018. október 3-7.                 5 napos MBCT-tanárképzés

2) 2018. október-december        8 hetes MBCT-tanfolyam (magyar MBCT-tanár vezetésével)

3) 2018. december 14-15           2 napos mesterkurzus: az MBCT kognitív és klinikai gyökerei

4) 2019. október 1-6.                  6 napos MBCT tanár képességfejlesztő elvonulás

A 4. fázis elkezdésének előfeltétele egy 5-10 napos csendes mindfulness elvonuláson (egyeztetés alapján esetleg vipassana, zen) történő részvétel. Ezt minden részvevőnek önállóan kell intéznie, erre nem terjed ki az MBCT-képzés.

 

Tájékoztató jellegű általános információk

 • Az MBCT-tanárképzésre elsősorban klinikai szakpszichológusok és pszichiáterek jelentkezését várjuk. A képzésen kis számban más szakembereket is fogadunk, az első magyarországi MBCT képzéshez hasonlóan. Általános szabály, hogy csak olyan célközönség számára tarthat egy MBCT-tanár tanfolyamot, melyre alapvégzettsége feljogosítja. Az MBCT-tanárképzés önmagában nem ad terapeuta végzettséget.
 • Az 1-3. képzési fázis díja 200.000 Ft / fő, a 4. képzési fázis képzési díja szintén 200.000 Ft / fő.
 • Az 1-3. fázisra vonatkozó képzési díjat a jelentkezést követően a jelentkezés elfogadásáról szóló visszaigazolásban foglaltak szerint kell majd kifizetni, a 4. képzési fázisra vonatkozó díjat pedig majd 2019-ben.
 • Csak azoknak a jelentkezését fogadjuk el, akik a teljes képzésre elkötelezik magukat, és ezzel együtt vállalják a teljes képzési díj kifizetését.
 • A jelentkezés elbírálása során elsősorban a jelentkezés idejét, illetve a jelentkező végzettségét vesszük figyelembe.
 • A jelentkezés majd az egyesület honlapján megadott e-mail címen lehetséges.
 • A képzés 1., 3., 4. fázisának nyelve angol, a 2. fázis (8 hetes MBCT-tanfolyam) nyelve magyar. Az interneten található angol nyelvű mindfulness-meditációk és -előadások hallgatása jó felkészülés lehet a képzésre, és egyben arra is lehetőséget nyújt, hogy a képzéshez szükséges angol nyelvtudásunkat ellenőrizni tudjuk. A képzés részét képező gyakorlatok utáni közös megosztások során az angol élőbeszédben kevésbé jártas részvevőknek tudunk segíteni tolmácsolással. A teljes képzés tolmácsolására viszont nincsenek kapacitásaink. (Tehát az angol megértése szükséges, a folyékony beszélgetés nem elvárás.)
 • A fenti információk tájékoztató jellegűek, az előzetesen megadott információkban változás lehetséges.

 

Jelentkezés

A jelentkezes@mindfulnessegyesulet.hu emailcímen.

A jelentkező emailben kérjük megadni

 1. a jelentkező nevét,
 2. szakmai végzettségét,
 3. foglalkozását,
 4. a kognitív terápia és
 5. a mindfulness területén szerzett eddigi tapasztalatait.

A jelentkezési határidő 2018. szeptember 15., de már fogadjuk a jelentkezéseket. A nagy érdeklődés miatt érdemes minél hamarabb jelentkezni, mivel a jelentkezések elbírálása során a regisztráció időpontja az egyik döntő szempont. Havonta adunk visszajelzést a jelentkezésekkel kapcsolatban.