A regisztráció májusban indul

Az Oxford Mindfulness Center MBCT-tanárképző oktatóinak vezetésével

Képzők: Melanie Fennel, PhD, Antonia Sumbundu, PhD

Első képzési fázis: 2018. október 3-7.

Válaszd az eredeti és valódi MBCT-tanárképzést!

2014–16 között zajlott az első magyarországi MBCT-tanárképzés melynek első fázisát Dr. Perczel Forintos Dóra vezetésével a Semmelweiss Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszéke és Fazekas Gábor közösen, a képzés második fázisát pedig Fazekas Gábor mindfulness tanár szervezte. Az új képzés Magyarországon egyedülálló módon nemzetközileg is elismert, az angliai Good Practice Guidelines előírásainak (melyet Egyesületünk is elfogadott és átvett, ld.: mindfulnessegyesulet.hu/mindfulness-tanarok-gyakorlati-utmutatoja-good-practice-guidelines/) megfelelő MBCT-tanárképzés lesz.

Képzési fázisok tervezett dátumai

1)  2018. október 3-7.                 5-days MBCT Experiential Training Course

2) 2018. október-november         8 hetes MBCT tanfolyam (magyar MBCT tanár vezetésével)

3) 2018. december 14-15            2-days Masterclass: MBCT’s Cognitive and Clinical Roots

4) 2019. augusztus utolsó hete    6-days MBCT Teacher Development Retreat

A 4) fázis elkezdésének előfeltétele egy 5-10 napos csendes elvonuláson (vipassana, zen, …) történő részvétel. Ezt minden részvevőnek önállóan kell intéznie, erre nem terjed ki az MBCT képzés.

Tájékoztató jellegű általános információk

• Az MBCT-tanárképzés elsősorban klinikai szakpszichológusok és pszichiáterek részére lesz meghirdetve, de néhány más felsőfokú végzettségű szakember is elvégezheti a képzést. Általános szabály, hogy csak olyan célközönség számára tarthat egy MBCT-tanár tanfolyamot, melyre alapvégzettsége feljogosítja. Az MBCT-tanárképzés önmagában nem ad terapeuta végzettséget.
  • Az 1-3) képzési fázis várható díja 200.000 Ft / fő, a 4) képzési fázis várható képzési díja szintén 200.000 Ft / fő.
  • Az 1-3) fázisra vonatkozó képzési díjat a jelentkezést követően a jelentkezés elfogadásáról szóló visszaigazolásban foglaltak szerint kell majd kifizetni 2018. júniusában, a 4) képzési fázisra vonatkozó díjat pedig majd 2019-ben.
  • Csak azoknak a jelentkezését fogadjuk el, akik a teljes képzésre elkötelezik magukat, és ezzel együtt vállalják a teljes képzési díj kifizetését.
  • A jelentkezés elbírálása során elsősorban a jelentkezés idejét, illetve a jelentkező végzettségét vesszük figyelembe.
  • A jelentkezés majd az egyesület honlapján a hónap végén megadott e-mail címen lehetséges.
  • A fenti információk tájékoztató jellegűek, az előzetesen megadott információkban változás lehetséges.
  • Külön kérdések megválaszolása egyelőre nem áll módunkban.

További részletes információk hamarosan!